Mikrolån


Så kallade mikrolån är en speciell lånetyp som även kallas för smslån, snabblån och meddelandelån, samt vid en del andra namn också. Dessa lån har tagits fram för kunder som behöver låna mindre summor snabbt, utan att behöva genomgå svåra och långa ansökningsförfaranden hos t.ex. banker. Istället kan man ansöka om mikrolån via sin mobiltelefon eller via Internet, och man får omedelbart svar på sin ansökan, så att man vet om man får låna pengar eller inte. Är det så att lånet är beviljat, får man det även utbetalt väldigt snabbt, senast nästkommande bankdag.

 

Lånebelopp

Hur mycket man kan låna när man tar ett mikrolån varierar beroende på vilken lånegivare man väljer att låna av, men för att ge dig en bild av vilket beloppsspann det kan röra sig om kan vi nämna att de minsta möjliga lånebeloppen brukar vara antingen 500 kronor eller 1000 kronor, och att de största möjliga lånebeloppen är ca. 12 000 kronor och 15 000 kronor. Mer än så brukar man inte kunna låna via denna låneform, utan då måste man välja någon annan typ av lån istället.

 mikrolan-10

Återbetalningstider

Även löptiderna på mikrolån, dvs. hur lång tid man har på sig att betala tillbaka det man lånar, varierar mellan olika lånegivare. Väldigt långa återbetalningstider är dock inte möjliga, utan något som kännetecknar mikrolån är att de brukar ha korta återbetalningstider, betydligt kortare sådana än vad många är vana vid från andra lån. Vanliga återbetalningstider, som man ofta ser hos många lånegivare är t.ex.: 14 dagar, 60 dagar, 45 dagar, 60 dagar eller 90 dagar. Kan du inte betala tillbaka lånesumman inom en sådan period, är mikrolån därför förmodligen inget för dig!

 

Kostnader

Vi hatar att upprepa oss själva hela tiden, men faktum är att även vad ett mikrolån kostar varierar stort, beroende på lånegivaren man vänder sig till. Därför är det givetvis väldigt viktigt att jämföra priser hos flera olika lånegivare innan man ansöker om ett mikrolån, då detta är det bästa sättet att hitta det billigaste mikrolånet på. Prisskillnaderna är avsevärda, så även om man kanske inte tycker att det är superkul att jämföra priser på dessa lån, bör man alltid göra detta, då det kan spara den som ändå hade tänkt ta ett mikrolån en hel del pengar.