Villaförsäkring


Villaförsäkringar omfattar en hel del som man kan ha nytta av som villaägare, men givetvis är det så att de inte täcker riktigt allt som kan hända, för då skulle förmodligen en villaförsäkring förmodligen bli alldeles för dyr för de flesta. Därför har många försäkringsbolag tagit fram tilläggsförsäkringar som de villaägare som vill vara så skyddade som möjligt kan teckna, utöver sin vanliga villaförsäkring. Undrar du vad en villaförsäkring kostar? Några sådana tilläggsförsäkringar är bland annat:

 

Så kallade drulleförsäkringar

Dessa kallas ibland även för allriskförsäkringar, då de ger ersättning om du ofrivilligt vållar skador eller olyckor där hemma, t.ex. om man tappar en bärbar dator i golvet, om man tappar en TV eller kanske av misstag får mobilen att ramla i toastolen, för att bara nämna några vanliga scenarion. Något sådant får man inte ersättning för annars, eftersom det är ens eget fel att detta hänt, men har man en drulleförsäkring får man det.

 villa10

Allriskförsäkringar på villan

Dessa är att likna vid drulleförsäkringarna, eftersom de även ger ersättning när du orsakar skador själv, fast denna gång på villan. Det kan vara att man tappar något tungt på ett klinkergolv som gör att alla klinkers spricker, att man spiller målarfärg på ett olyckligt ställe eller har sönder delar av trappan när man flyttar runt möbler där hemma.

 

Hemelektronikförsäkringar

Utan en hemelektronikförsäkring får den som blir av med hemelektronik i samband med stöld eller liknande endast ersättning för en begagnad teknikpryl, vilket inte räcker för att ersätta den teknik man blivit av med. Därför behöver man lägga till en hel del pengar själv, men det behöver man inte göra om man skaffat en hemelektronikförsäkring, för då är man skyddad mot den värdeminskning som inträffar med begagnad teknik.

 

Du kan även kontakta ditt försäkringsbolag, där du har din villaförsäkring, för att fråga om de har ytterligare försäkringar att erbjuda. Det finns nämligen försäkringsbolag som har särskilda försäkringar för annat man kan tänkas ha där hemma, men alla försäkringsbolag har inte det, vilket gjort att vi valt att hålla oss till de tilläggsförsäkringar som i princip alla försäkringsbolag erbjuder.